Witamy Ciebie i Ciebie, i Ciebie też w tym świątecznym, specjalnym wydaniu! Wielkanoc to zaraz po Bożym Narodzeniu wyjątkowe święto i tak chcemy, aby było postrzegane Nasze wydanie.
Wielkanoc obchodzi się na pamiątkę Zmartwychwstania Jezusa Chrystusa. Poprzedza ją 40-dniowy post i Triduum Paschalne, w czasie którego wspomina się wydarzenia czasu przed Niedzielą Zmartwychwstania. Wielkanoc jest głęboko zakorzeniona w polskiej kulturze i wiążą się nią liczne tradycje ludowe. Tradycje są związane ze świętem, ale i z Naszą gazetką.
Tak więc w jakże wyjątkowym nastroju zapraszamy Was na porcje materiałów, które dla Was przygotowaliśmy!
Od 16 do 22 kwietnia - Event Wielkanocny "Zajączek Wielkanocny w tarapatach" oraz Wielkanocny Tydzień Podwajania.
Dodatkowo - zostały dodane nowe Elementy Wyposażenia, które z pewnością nastroją Nas na magiczny świąteczny czas.
Od ostatniej innowacji zmieniło się coś, co mnie - głównie używającego gry na aplikacji - doprowadza do szewskiej pasji. Czat drużynowy zmienia każdego dnia moje życie w piekło. Jestem w drużynie, w której rozmowy toczą się na okrągło i aby nadrobić trzeba przewinąć... no własnie, przewinąć! Teraz przy kliknięciu w wolne pole obok rozmów, próbując odkliknąć okienko przeznaczone na moją wypowiedz - jak to robiłem do tej pory - klikamy na prywatną rozmowę z kimś, na kogo nawet nie chciałem wcelować, jedynie przewinąć czat. Rozpoczynanie prywatnych rozmów w kolorze niebieskim powinno być dostępne dopiero wtedy, kiedy klikniemy na nazwę gracza, a nie na pole obok jego wypowiedzi. Jest to na tyle irytujące, że postanowiłem poruszyć to w wydaniu specjalnym, aby całe nie było cukierkowe
Czy kogoś jeszcze negatywnie nastraja nachalne nakłanianie Nas na rozmowy z kimś, kiedy my tylko chcieliśmy przewinąć czat?
g) Dane osobowe innych użytkowników (adresy, numery telefonów, adresy e-mailowe, inne dane kontaktowe) bez względu na to, czy są to własne dane czy innych użytkowników.
Nie raz, nie dwa spotykamy się z sytuacjami - najczęściej na forum - kiedy to ktoś skarży się na to, że jego konto zostało skradzione. Za żadne skarby nie dawajcie dostępu do konta ludziom innym, niż sobie samym. Nie wiecie kto jest po drugiej stronie i jakie ma zamiary w stosunku do Ciebie, czy do kogokolwiek innego. Zwłaszcza, że teraz weszło RODO, dzięki któremu Nasze dane są skrzętnie ukrywane przed obcymi bardziej, niż było do teraz. Ta gra i tak ocieka przekrętami, niesportowymi zagraniami i specyficznymi "taktykami", by jeszcze dokładać komuś trosk i uprzykrzać życia. Starajmy się grać wraz z czystością sumienia - liczę, że wszyscy je mają.
Przychodzi króliczek do sklepu i mówi:
- Poproszę 1 kg sera.
Następnego dnia znów prosi o 1 kg sera i tak przez kilka dni. 7 dnia znów prosi o ser, a sprzedawca na to:
- Po co ci tak dużo sera?
- Proszę iść ze mną to panu pokaże - mówi królik.
Przychodzą nad jezioro, królik wrzuca ser do wody, a tam bulgocze, gotuje się i sera nie ma.
Co tam jest? - pyta sprzedawca
Na co królik:
Zajączek wchodzi do baru i mówi:
- Kto mi pomalował rower na zielono?!
Cisza. Wstaje niedźwiedź i mówi:
- Ja, bo co?!
A zajączek mówi:
- Chciałem się zapytać jak długo schnie farba!
Zając przychodzi do cukierni. Widzi marchewkowe ciasto.
- Ile kosztuje 1 kg ciasta?
- 50 zł.
- A ile okruszki?
- Okruszki są za darmo.
- Acha, to poproszę 2 kilogramy okruszków.
W przydrożnym rowie siedzi jeż i je śniadanie. Przykicał zajączek.
- Co jesz?

Przy wielu przejściach dla pieszych znajdują się specjalne przyciski, które mają „wybudzać” sygnalizację i przyspieszać zmianę światła dla pieszych na zielone. Okazuje się, że te przyciski zostały zaprogramowane pod specjalny międzynarodowy kod. Kod powstał aby funkcjonariusze służb porządkowych w nagłych przypadkach mogli szybciej przejść przez przejście dla pieszych.
Kod ten powiązany jest z kodem morsa. Żółte przyciski mają pod spodem ukryty przycisk, który należy odpowiednio kliknąć aby szybciej zmienić światło na zielone. Wykonaj 3 krótkie naciśnięcia (S), następnie 3 długie(O) i ponownie 3 krótkie naciśnięcia (S). Sygnalizacja powinna od razu zmienić się na zielone.
Na dziś mamy osobę wygadana, z pozytywnym nastawieniem do życia oraz gry i ciekawymi poglądami. Jako, że aura wyjątkowa, będziemy mówić o Wielkanocy, przeplatając to grą i forum. Zaczynajmy! Psss. Znacie Heliosa?
michael007: Witamy Cię serdecznie w świątecznym wydaniu! Powiedz forumowiczom kim jesteś, skąd się wziąłeś i dlaczego wywiad przeprowadzany jest właśnie z Tobą?
Helios: Witam! Mam na imię Dawid mam lat 24 pseudonim Helios z pl7. Skąd się wziąłem? Czysty przypadek. Na grę natrafiłem podczas surfowania po sieci w poszukiwaniu gry MMORPG z rozwojem jednej postaci. Gra od razu przykuła moją uwagę jaskrawą, pogodną i przejrzystą szatą graficzną oraz mnogością opcji i prostotą w obsłudze. Przeprowadzacie ze mną wywiad gdyż jestem sympatycznym człowiekiem, otwartym na ludzi i ich pomysły :)
michael007: Jak byś porównał grę z czasów kiedy zaczynałeś, do teraźniejszych.
Helios: Rozwój gry jaki nastąpił na przestrzeni 5 lat od kiedy gram - jest widoczny. Większość opcji została ulepszona, a te które dodano nie kolą w oczy, a nawet pomagają początkującym. O ile budowa kryjówki jest czasochłonna przez co nie chciałoby mi się zaczynać gry na nowym serwerze, o tyle bonusowe nagrody dzienne czy masa treningów wynagrodzi ludziom bez trofek spokojny rozwój bez ukrytych płatności. Polecam każdemu nowemu użytkownikowi, bądź komuś kto wraca po długiej przerwie aby sprawdził jakiż to aktualnie bogaty produkt otrzymaliśmy :)
michael007: Ta bogata forma, rozbudowane opcje i moc nagród... Jak myślisz, nie jest to nad wyrost?
Helios: Owszem zbyt duża ilość wszystkiego działa na niekorzyść. Objawia się to częstym myśleniem o grze i wchodzeniem na serwer kilka razy dziennie, aby wyklikać wszystko do cna. Tak jest ze wszystkim, że może mieć masę plusów, lecz zawsze będzie miało i minusy. Co z tego, że masz sporo jednostek treningowych skoro nie zdołasz ich wyrobić, bo czas na to nie pozwala? Jest to frustrujące, no ale póki jeszcze nie zmieniono tego to musimy z tym żyć. a ponoć update treningowy w drodze. ;)
michael007: Jak sobie radzisz z rozdzielaniem czasu miedzy życie wirtualne, a realne? Czy kiedykolwiek przez grę zaniedbałeś obowiązki w prawdziwym życiu? A może jesteś jedna z nielicznych osób, która potrafi to rozdzielić.
Helios: Czasem rozdzielenie czasu miedzy życie wirtualne, a realne jest trudne. Niby staram się żyć własnym życiem, ale często w mojej myśli pojawia się chęć sprawdzenia co w Hero Zero słychać po nieobecności 3,4-godzinnej. W końcu trzeba kliknąć misje, trening, czy ligę, by zdążyć przed północą. Jest to w pewnym sensie uzależnienie, czy też matnia z której ciężko się uwolnić. Na szczęście nie zdarzyło mi się zaniedbać obowiązków, są one ważniejsze od gry, lecz czasem biłem głową w mur gdy przez zajęcia dnia codziennego nie wyrobiłem wszystkiego
michael007: Wielkanoc nadeszła. Jak przygotowanie i samo święto wygląda u Ciebie?
Helios: Święta wyglądają zwyczajnie. Przygotowuję koszyczek, idę go poświęcić, kupuję jakieś ciasto i całość świąt spędzam z rodziną która lubi wpadać w takich wypadkach. Oczywiście obowiązkiem jest też wspólny wypad na jarmark, czy do kościoła.
michael007: Jest coś według Ciebie wyjątkowego w tych świętach? Są u Was w rodzinie jakieś zwyczaje, które co roku są pielęgnowane?
Helios: Święta te są wyjątkowe z powodów stricte religijnych. Jeśli chodzi jednak o klimat to nijak mają się do Świąt Bożego Narodzenia. Osobiście kultywuję je w gronie rodzinnym, jednak żadnych specjalnych zwyczajów nie obchodzimy. Są to typowe spotkania w dniach wolnych od pracy. Długie rozmowy, ciekawe historie z życia te smutne jak i wesołe. Oczywiście nie może zabraknąć polewania się wodą (zwłaszcza wiadrami)
michael007: Event Wielkanocny jak co roku przywitał Nas ma HeroZero. Jest może on Twoim ulubionym, czy są jakieś inne, które skradły Twoje serce?
Helios: Do każdego eventu podchodzę tak samo. Nie różnią się one zbytnio jak tylko długością i większą ilością zbieranych przedmiotów. Jestem ogólnie pozytywnie do niego nastawiony. Lubię event w każdej postaci, gdyż przynajmniej dzieje się coś wyjątkowego w świecie wirtualnej rozrywki :) Reasumując każdy jest moim ulubionym :)
michael007: Ulubiona czynnością, bądź postacią w grze dla Ciebie jest... ?
Helios: Ulubiona czynność to pojedynki zwyczajne jak i ligowe. Ulubioną postacią w grze jest towarzysz jeżyk
michael007: Patrząc przez pryzmat tych lat, które spędziłeś, czy przy którejś innowacji zrobiłeś wielkie WOW na dodaną opcję, funkcje, bądź ekwipunek?
Helios: Zdecydowanie bonusy za Telefony Alarmowe, pojedynki, ligę i walki kryjówkowe oraz atakowanie łotra w multitaskingu symultanicznie z robieniem misji, treningami i zadaniami nadzwyczajnymi :)
michael007: Skoro masz swoje perełki w grze, może masz też jakieś braki? Co Twoim zdaniem jeszcze powinno być dodane do gry?
Helios: Wiem, że to głupie, lecz brakuje mi wymiany pomiędzy graczami. Przykładowo jedna z osób mogłaby wysłać drugiej daną ilość monet, oponek czy niepotrzebne ciuchy. Dzięki temu zacieśniałaby się przyjaźń i współpraca międzyludzka
michael007: Jak oceniasz Nasze forum? Często tu zaglądasz?
Helios: Na forum zaglądam rzadko. Sprawdzam rankingi serwerów, czasem co nowego w aktualizacji oraz w Święta Bożego Narodzenia. aby odebrać nagrody z Kalendarza Adwentowego. Forum to oczywiście świetne miejsce na integracje z ludźmi, z innych światów gry. Można w sekcji komentarzy wygłosić swoje zdanie, poglądy, poczytać gazetkę, czy też brać udział w konkursach i zabawach. Na minus zaliczę jedynie możliwość tworzenia kilku kont na forum i wymieniać się kuponami z kalendarza. Według mnie to nie fair gdyż każdy powinien mieć przydzieloną nagrodę dla siebie, a nie brać ją z innego utworzonego konta. Wymiana drużynowa to już inna historia....
michael007: Jak byś podsumował HeroZero?
Helios: Jest to świetny odstresowywacz, aczkolwiek pożeracz czasu. Gra dla każdego i starego, i młodego pokolenia. Posiada mnóstwo opcji, jest rozbudowana. Daje dużą dozę śmiechu i napełnia radością. Nie narzuca mikropłatności. Pozwala wejść amatorom w arkana klasycznych RPG-ów i ich do nich w jakimś stopniu przygotowuje. Posiada kilka drobnych błędów, lecz nie ma gier idealnych. Dla mnie mocne 9/10. Mam nadzieję, że póki zdrowie pozwoli pogram tutaj jeszcze drugie tyle czasu :)
michael007: Masz możliwość dodać coś od siebie. Czas start!
Helios: Cieszcie się grą, szanujcie nawzajem i róbcie to w czym jesteście najlepsi. To tylko gra, nie bierzcie jej na poważnie, zachowujcie kulturę i integrujmy się. Z okazji Świąt Wielkanocnych: Dużo zdrowia, smacznego jajka, Śmigusa-Dyngusa i najprzyjemniejszych chwil w gronie rodziny :)
michael007: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, wyróżnić za sposób gry, czy zrobić antyreklamę?
Helios: Chciałbym pozdrowić całą ekipę Straconych Skrupułów oraz naszych równorzędnych przeciwników Follow Me. Uwielbiam zdrową rywalizację Osobiście chciałbym wyróżnić szefów wszystkich drużyn, które jeszcze są aktywne. Bez was i waszego wsparcia a co najważniejsze trzymania wszystkiego w ryzach - drużyny nie miałyby prawa bytu. Nie pochwalam za to stylu gry użytkownika Eden1987
Uwielbiam tego gracza jest świetnym człowiekiem, ale różnica między poziomem a statystykami to przepaść i śmiesznie to wygląda
Nie miej mi tego za złe Eden!
Pozdrawiam całą redakcję gazetki i życzę udanych Świąt Wielkanocnych! Alleluja!!!!
Po nitce do kłębka - litery w odpowiedniej kolejności ułożą hasło.

Krzyżówka - pierwsze litery haseł utworzą rozwiązanie.

Wszystkiego dobrego!
Już Łotr z kurczakiem jajka malują,
bo do Świąt się przygotowują.
Oponki upiekli, kryjówkę posprzątali,
a teraz będą świętowali.
W szczęściu, nadziei i radości,
co w ich sercu w Święta gości.
Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych,
smacznego jajka i wesołego śmigusa dyngusa życzy CrazyWoman
Życzę Wam Spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.
Zdrowia, pomyślności i wiosennego nastroju.
Niech ten czas sprawi, że każdy Wasz dzień, będzie wypełniony uśmiechem i wesołym nastrojem.
Wasz Gluptasek

Gorące życzenie składam wam z tejże wielkanocy.
Chciałabym życzyć wszystkim forumowiczom aby Święta Wielkanocne przepełnione były radością i miłością w gronie najbliższych, dużo zajączków i baranków w koszykach oraz mokrego śmingusa dyngusa! Wesołych świąt!
Z okazji świąt Wielkanocnych chciałbym złożyć najserdeczniejsze życzenia wszystkim codziennym bohaterom. Smacznego jajka i słodkiej oponki, która na pewno umili te święta! Żeby zawsze pod dostatkiem było wszystkiego, a zwłaszcza oponek!
Życzę wszystkim czytelnikom, forumowiczom, graczom wesołych i radosnych Świąt Wielkanocnych ;)
Drodzy forumowicz!
Życzę wszystkim, zdrowych, wesołych, pogodnych świąt Wielkanocnych. Odpocznijcie od robienia misji, ciężkich treningów czy ciężkich pojedynków.
Spędźcie ten magiczny czas z rodziną, w miłej i spokojnej atmosferze!
Życzę wszystkim użytkownikom forum, ich rodzinom oraz przyjaciołom dużo zdrowia, spokoju ducha, i miłej rodzinnej atmosfery. Życzę również, aby święta były spędzone w należyty sposób w gronie rodzinnym odkładając na bok wszelakie spory, konflikty i troski oraz żeby ten czas dobrze spędzony owocował w przyszłości. Smacznego jajka i mokrego dyngusa!
Zespół Moderatorów

autorzy: michael007, Katika
Użytkownik Katika edytował ten post 21 kwiecień 2019 - 10:34