Raport o błędach w tłumaczeniu
Tutaj możecie zgłaszać błędy w tłumaczeniu w grze.
Przed dokonaniem zgłoszenia proszę o zapoznanie się z regulaminem.

Raport o błędach w tłumaczeniu nr #6
Napisano 22 czerwiec 2016 - 18:10
Napisano 22 czerwiec 2016 - 20:30
1. Opis Pudełka z niespodzianką wygląda następująco:
,,Każde pudełko z niespodzianką zawiera do trzech przedmiotów i co najmniej jeden EPICZNY przedmiot setowy.''
Z tego co można się doczytać w słowniku,
epiczny: należący do epiki; właściwy, charakterystyczny dla epiki, ujmujący rozlegle dany temat;
więc raczej poprawniejszym byłoby
epicki: (...)3. potocznie: wspaniały, cudowny, fantastyczny.
2. Liga i ilość pozostałych ataków ligowych
Po najechaniu na tą ilość, wyświetla się nam:
,,Twoje dostępne ataki ligowe uzupełnią się automatycznie za x godz. x min.''
Moim zdaniem bardziej po polsku byłoby:
,,Ilość dostępnych ataków ligowych uzupełni się automatycznie za x godz. x min.''
ew.
,,Ilość dostępnych dla Ciebie ataków ligowych uzupełni się automatycznie za x godz. x min.''
Pozdrawiam
Batmen
Użytkownik Batmen edytował ten post 22 czerwiec 2016 - 20:59
- Król Julian, ToMójNick, madmax11 i 1 inna osoba lubią to
Napisano 22 czerwiec 2016 - 21:24
3. Zakładka ,,Przegląd lig''
Może to kwestia mojego znaku zodiaku, który kreuje mnie na idealistę... ale bardzo staram się dbać o estetykę wypowiedzi.
W tej zakładce w tekście występuje mnóstwo powtórzeń, które rzucają mi się strasznie w oczy... to akurat nie są błędy do poprawienia (chociaż na dobrą sprawę, z humanistycznego punktu widzenia - owszem) ale sugestie estetycznych poprawek.
Tekst aktualnie:
,,Awansuj w ligach, żeby zapewnić sobie duże bonusy ligowe.
W Lidze Czempionów otrzymujesz +280% dodatkowego wynagrodzenia w monetach przy walce ligowej oraz +30% podstawowych umiejętności.
Po zakończeniu sezonu ligowego Twoje punkty ligowe pozostają zachowane, a Ty awansujesz z powrotem do ligi odpowiadającej Twoim punktom ligowym.''
Moja sugestia:
,,Awansuj w ligach, żeby zapewnić sobie duże bonusy.1
W Lidze Czempionów otrzymujesz 280% dodatkowego2 wynagrodzenia w monetach przy walce ligowej oraz 30% więcej3 podstawowych umiejętności.
Po zakończeniu sezonu ligowego Twoje punkty ligowe pozostają zachowane, a Ty awansujesz z powrotem do ligi odpowiadającej ich ilości4.''
1. Bonusy są z racji ligi, ale nie dotyczą tylko niej.
2. Usunąłem po prostu "+" sprzed "280%" ponieważ słowo po tej liczbie - "dodatkowego'' - w innym wypadku jest powtórzeniem. Taka poprawka wynika z czystej logiki - jeśli coś jest dodatkowe, w tym kontekście nie może być ujemne.
3. Spójny styl tekstu powinien być zachowany.
4. Poprawka również wynikająca z logiki - kontekst.
1,2,3,4. Powtórzenia.
Pozdrawiam
Batmen
Użytkownik Batmen edytował ten post 22 czerwiec 2016 - 21:24
- Król Julian, ToMójNick i madmax11 lubią to
Napisano 30 czerwiec 2016 - 00:22
W "Sklepie spod Lady" wkradła się literówka :) A dokładniej tutaj:
- Guns i Piotrek. lubią to

Napisano 15 lipiec 2016 - 19:33
Bardzo dziękujemy za tak liczne zaangażowanie w tą sprawę. Oczywiście wszystkie błędy w tłumaczeniu będziemy poprawiać w miarę możliwości na bieżąco.
Mamy nadzieję, że nadal będziecie starać się razem z nami udoskonalać tą grę ;)
- *KnockOut* lubi to
Napisano 06 listopad 2016 - 13:21
W nazwie paska ligi zloto ktory dzis zdobylem jest blad. Jest napisane Opinajacy pasek superbohatera brazowej ligi, a powinno byc zlotej ligi. Dolaczam zrzut ekranu.
Załączone pliki
Napisano 12 listopad 2016 - 16:22
Nie wiem czy błąd jest w tym, że to miała być peleryna, a jest maska, czy w tym, że jest maska, która ma nazwę peleryny.
Załączone pliki
- madmax11 lubi to
Napisano 13 listopad 2016 - 20:07
W umiejetnosci towarzysza straszna blyskotliwosc pisze: masz 60% szans na 2 ataki pod rzad po ciosie krytycznym przeciwnika.Moze wystapic wielokrotnie podczas walki.Moze wystapic wielokrotnie podczas walki.
Chodzi mi o to ,ze 2 razy sie powtarza : Moze wystapic wielokrotnie podczas walki.
- PanZero lubi to
SPODOBAL SIE POST? ZOSTAW ,,LAJKA".
Napisano 14 listopad 2016 - 15:51
blad sie powtarza
treningowycł treningowych
Przechwytywanie 2.GIF 29,48 KB
0 Ilość pobrań
Przechwytywanie.GIF 51,61 KB
1 Ilość pobrań
- ToMójNick lubi to
NO i cO ZrObIsZ?
BoChAtErZe śWiAtA?
Napisano 14 luty 2017 - 21:54
Załączone pliki
Użytkownik Pomarańcz edytował ten post 14 luty 2017 - 21:55
Napisano 03 marzec 2017 - 08:42
Obecny event to pochód KANAŁOWY
- Asylum, ewa47 i SterHulajnogi lubią to
2000 skonsumowanych oponek i smukła sylwetka? Bulimia rządzi! JESTEŚ NOWY? Czytaj to.
Napisano 07 marzec 2017 - 15:10
Nie wiem czy to można uznać za błąd w tłumaczeniu, lecz w sklepie "spod lady" niestety już nie ma slimera, a w informacjach o towarzyszach jest napisane że można go tam uzyskać
- MrocznyKacper😈 i Zeejsky lubią to
#16 Guest_mateo555_*
Napisano 05 maj 2017 - 17:43
Mam do przedstawienia dwa błędy:
1. Tą informację wypadałoby zaaktualizować,bo teraz podajemy swój numer i wysyłamy sms, a nie otrzymujemy smsa z kodem
2. Już nie ma wspomagacza pracy, tylko kryjówki. Po co on na 2 poziomie?
3. Znowu błędne info, a na dodatek ani ten tort w ikonce ani batonik nie przypomina napoju energetycznego
- ToMójNick lubi to
Napisano 07 sierpień 2017 - 01:35
Gdy wysyłamy do kogoś wiadomość to wyświetla się pod nią "Akurat" czy nie lepsze by było "przed chwilą" ?
Jest bardziej zrozumiałe dla większej liczby graczy niż słowo Akurat. Moja propozycja.
Nie wiem czy mogę tutaj o tym napisać, lecz w regulaminie jest napisane:Tematy będą zakładane co trzy tygodnie.
"Stary temat" będzie zamykany w piątek przed aktualizacją gry, w tym samym dniu powstanie również nowy temat.
Z tego co widzę to nie jest to spełniane wypadało by to zmienić czyż nie ?
Pozdrawiam
Tip: Did you know, that if you'll upvote me, then you will live longer.
Napisano 16 wrzesień 2017 - 11:08
http://scr.hu/8t2m/sgr26dziwne nawet tłumacze musieli nawet zgubić literkę u
- JestemBuk lubi to
^^
Napisano 20 wrzesień 2017 - 09:07
http://prntscr.com/gndcmm przeprowadzane powinno być
- taka jedna lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych