Wybierac zadania z nagroda w postaci pkt umiejetnosci lub oponek, jak nie ma, to te, ktore daja najwiecej punktow do cechy, ktora inas interesuje.
Po wybraniu treningu na ceche, wybierac te misje, ktore maja najwiecej pkt fitness i najmniej pkt energii do zaplacenia za to.
Walki czerwone przewaznie sie wygrywa jak ma sie juz wysoka postac, misje na ten pasek silowania mozna przegrac, nie wiem od czego to zalezy. Ale mnie raz na 50 prob zdarzylo sie.
Pewnie to zmienia, czyli walki bedzie mozna przegrac i czesciej te paski silowania sie...
A jak juz sie wykorzystalo energie, to oblicza sie ile zostalo potrzebnych punktow fitness do zakonczenia trzeciego etapu, sprawdza sie, ktora misja da nam to od razu i czeka sie tyle minut ile potrzebujemy pkt. energii.
Podstawowy warunek, trzeba w tym czasie siedziec i patrzec w ekran, nie chodzic na siusiu, po kanapki, nie byc zawolanym przez mame ani szefa g.
Najlepiej ustawic sobie komputerowy budzik, na tyle minut ile potrzebujemy, by nie przegapic calosci czasu na trening lub momentu naladowania sie do potrzebnej ilosci energii niebieskiej.
Jak zostalo malo pkt motywacji/treningu, to wybierac treningi za 1 pkt.
Jak na razie tak to widze.
Nie widze robienia tego luzem podczas przerwy na obiad itp. Tylko wieczorem w domu czy w weekend... Bo inaczej bedzie robilo sie tylko dwa etapy i tracilo czesc zyskow z ilosci niebieskich kulek.
A jak sie robi tylko dwa etapy to z 14 kulek bedzie mialo sie mniej niz te 5 pkt. umiejetnosci na dobe jak przed zmianami.
Jak robi sie calosc, to ma sie 6 pkt umiejetnosci... No, super zysk g.
Jedynie mozna doliczyc do tego same pkt umiejetnosci jak sa nagroda i czasem oponki, ale one pewnie tez znikna, tak jak szybko zniknely w ramach nagrod za bonus dzienny...
Z dzisiejszego treningu trafily mi sie 2 oponki...
Czas tez nie ulegl skroceniu, jak niektorzy uwazaja. Nadal jest to teoretycznie ok 80 minut na 14 niebieskiech kulek, tyle, ze do tego dochodza te 10 minutowe przerwy... No i nie ma sie kontroli na dowolnoscia zrobienia tego w ciagu 12 godzin. Wczesniej w ciagu 10 minut siedzienia w grze mozna bylo zrobic 3-4 treningi po 4 minuty... Teraz najkrotszy trening to jedna kulka...
Wczesniej mozna bylo odpalic trening na 4 minuty i wielokrotnosc i odejsc od kompa, teraz w momencie odpalenia treningu trzeba siedziec od 10 do 40 minut wlasciwie murem.
Przedmioty epickie jako nagrody tam wsadzone uwazam za bezwartosciowe, jest ich pelno z dziennych. A hero con na sprzedaz przedmiotow jest teraz bardzo rzadko... Przydalaby sie jakas opcja przetapiania ich na cos jak jest to u konkurencji.
W ogole nie ma co patrzec na nagrody pieniezne i xp. Pierwsze to grosze, drugie to tez grosze, ale sukcesywnie niestety wbijaja nam przexpiony lvl...
Niepotrzebny jest ten komunikat na cala strone o 10 minutach. Powinni juz dawno jak u konkurencji wprowadzic rozne liczniki na jakichs paskach z boku ekranu caly czas albo po istniejacymi ikonkami. Tak samo jak nie ma odpowiedniego info, ze atak na lotra juz sie przeliczyl i trwa walka, kiedy wlaczylismy tez misje...
Brakuje mi informacji gdzies ile posiadam jeszcze niebieskich kulek - motywacji, a nie ze tylko w oknie wybierania treningu.