Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Tydzień eventu Ironicznego. Nowy set Ironiczny na nowe PL'e.

• Please log in to reply
14 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Pomysł (20 użytkowników oddało głos)

(pomysł a)) Jestem na

1. Tak (19 głosów [95.00%])

Procent z głosów: 95.00%

2. Nie (1 głosów [5.00%])

Procent z głosów: 5.00%

(pomysł b)) Jestem na

1. Tak (15 głosów [75.00%])

Procent z głosów: 75.00%

2. Nie (5 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 IronMen

IronMen

Amator

• Members
  • PipPip
  • 36 postów
  • Serwer:PL14
Reputacja: 150

Napisano 14 wrzesień 2015 - 18:37

Otóż bardzo lubię postać Iron Mana. Właśnie, dlatego mam podobny nick na forum. Jak wiemy w HZ jest set Ironiczny, wpadłem na dwa pomysły. 

a)

Tydzień eventu Ironicznego

Wiadomość od Supportu:

Drogi bohaterze,

Od ?.?.?r. do ?.?.?r. obchodzimy Światowy Tydzień eventu Ironicznego. Z tej okazji będziecie mogli cieszyć się bonusami w grze i zdobywać nowe przedmioty. Świętujcie razem z nami i bawcie się ,

Wasz Team Hero Zero.

Później dostalibyśmy powiadomienie od Mężczyzny, który prosi nas o pomoc. 

Misje eventowe:

1. Zbieraj, baw się w IM.

Zbierz 30 figurek Iron Mana.  5100 monet

2. Trening czyni Bohatera

Zrób 50 treningów. 5 oponek 

3. Pokonaj Legendarnego Łotra

Pokonaj 1 raz Legendarnego Łotra. Losowy przedmiot

4. Pomagaj innym...

Zrób 65 misji. Darmowe pkt umiejętności 

5. Nowe ciuszki

Odśwież lumpeks 7 razy. 3500 expa

Nagroda za wykonanie wszystkich zadań; 10 punktów umiejętności, epicki przedmiot, losowa rzecz.

Legendarny set Ironiczny 

Set można byłoby zdobyć podczas eventu z lumpeksu, z Legendarnego Łotra, z eventowych misji. 

Grafika:

50806359919458413609.png

Proszę mnie za grafikę nie bić, ponieważ jest przykładowa. Nie komentujcie jej złymi opiniami. Ja szczerze mówiąc nie znam się na różnych Gimpach itp. Zrobiłem to z gotowych materiałów i trochę poprawiłem za pomocą Painta. Widać dużo niedociągnięć, biel. Choć mi się podoba, jak na mnie to spoko. 

Set dawałby:

2 części: 5% więcej siły

3 części: 5% więcej intuicji

4 części: 5% więcej inteligencji

5 części: 5% więcej kondycji 

Każdego dnia eventu byłby inny bonus, np.

1 dzień - x2 więcej energii.

b)

Może mało osób z was wie, lecz zapewne kilka tak, że na wystartowanie nowego serwera FR8 został zrobiony specjalny strój do setu Ironicznego i przez miesiąc z Łotra mogło się takie coś zdobyć. Wpadłem na pomysł, aby i u nas (PL serwery) było takie coś. *Kamil* napisał, że nie będzie takiego samego, więc mój pomysł zmierza, aby na nowe serwery został też zrobiony (inny niż ich) secik Ironiczny. Grafika mogła być taka jaką w pomyśle na górze podałem. Dlatego wymyśliłem pomysł a), żeby było fair z zdobyciem tego seciku. 

IronMen

Użytkownik IronMen edytował ten post 14 wrzesień 2015 - 18:52

Forumowa Gazetka - zbiór najważniejszych wydarzeń z gry, a w szczególności z forum. Znajdziesz tu różne wywiady, głównie z Moderacją Forum, farty i niefarty, suchary i mnóstwo zabaw dotyczących gry. W pigułce znajdziesz też różne ciekawostki.

#2 miluski

miluski

Ekspert

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 867 postów
  • Miejscowość:Kielce
  • Serwer:PL15
  • Postać:SZYBKIMAKS1
  • Drużyna:Brak
Reputacja: 371

Napisano 14 wrzesień 2015 - 18:44

Otóż bardzo lubię postać Iron Mana. Właśnie, dlatego mam podobny nick na forum. Jak wiemy w HZ jest set Ironiczny, wpadłem na dwa pomysły. 

a)

Tydzień eventu Ironicznego

Wiadomość od Supportu:

Drogi bohaterze,

Od ?.?.?r. do ?.?.?r. obchodzimy Światowy Tydzień eventu Ironicznego. Z tej okazji będziecie mogli cieszyć się bonusami w grze i zdobyć nowe przedmioty. Świętujcie razem z nami i bawcie się ,

Wasz Team Hero Zero.

Później dostalibyśmy powiadomienie od Mężczyzny, który prosi nas o pomoc. 

Misje eventowe:

1. Zbieraj, baw się w IM.

Zbierz 30 figurek Iron Mana.  - Nagroda x monet

2. Trening czyni Bohatera

Zrób 50 treningów.  Nagroda 5 oponek

3. Pokonaj Legendarnego Łotra

Pokonaj 1 raz Legendarnego Łotra. Losowy rzadki przedmiot

4. Pomagaj innym...

Zrób 65 misji. Darmowe pkt. umiejętności

5. Nowe ciuszki

Odśwież lumpeks 7 razy.  x expa

Nagroda za wykonanie wszystkich zadań; 10 punktów umiejętności, epicki przedmiot, losowa rzecz.

Legendarny set Ironiczny 

Set można byłoby zdobyć podczas eventu z lumpeksu, z Legendarnego Łotra, z eventowych misji. 

Grafika:

50806359919458413609.png

Proszę mnie za grafikę nie bić, ponieważ jest przykładowa. Nie komentujcie jej złymi opiniami. Ja szczerze mówiąc nie znam się na różnych Gimpach itp. Zrobiłem to z gotowych materiałów i trochę poprawiłem za pomocą Painta. Widać dużo niedociągnięć, biel. Choć mi się podoba, jak na mnie to spoko. 

Set dawałby:

2 części: 4% więcej siły

3 części: 4% więcej intuicji

4 części: 4% więcej inteligencji

5 części: 4% więcej kondycji 

Każdego dnia eventu byłby inny bonus, np.

1 dzień - x2 więcej energii.

b)

Może mało osób z was wie, lecz zapewne kilka tak, że na wystartowanie nowego serwera FR8 został zrobiony specjalny strój do setu Ironicznego i przez miesiąc z Łotra mogło się takie coś zdobyć. Wpadłem na pomysł, aby i u nas (PL serwery) było takie coś. *Kamil* napisał, że nie będzie takiego samego, więc mój pomysł zmierza, aby na nowe serwery został też zrobiony (inny niż ich) secik Ironiczny. Grafika mogła być taka jaką w pomyśle na górze podałem. Dlatego wymyśliłem pomysł a), żeby było fair z zdobyciem tego seciku. 

IronMen

IronMen , tu przydalaby się grafika łotra , eventu itd.

Pomysł niedopracowany w 100% ale jestem na tak.

Nie napisaleś jakie nagrody w evencie za dane zadanie można by bylo zdobyć np.: x monet i x doświadczenia.

Ale podoba mi się i jestem na tak!

Kiedy grafika bedzie dam like .

EDIT: POPRAWILEM CYTAT

Użytkownik miluski edytował ten post 14 wrzesień 2015 - 19:10

#3 TheDerpciakPL

TheDerpciakPL

Ekspert

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 840 postów

Reputacja: 1245

Napisano 14 wrzesień 2015 - 18:57

Pomysł na nowy event i set może być, tylko ma jedną uwagę dotycząca nagród. Jeżeli kiedyś na nowych serwerach gracze będą mieli 200 lvl to 5100 monet to będzie dla nich nic ;). Z tego co wiem to ilość monet dostaje się w zależności od poziomu gracza, ale pomysł jest spoko.

signgif_ahxhrpq.gif

#4 Guest_Duży Naganiacz_*

Guest_Duży Naganiacz_*
  • Guests
Reputacja: 0

Napisano 14 wrzesień 2015 - 19:05

Za eventem jestem na tak, ale nagroda jako jedna czesc Ironicznego setu jak najabrdziej na nie, poniewaz ma to byc rzadki set o ktory trzeba walczyc

#5 MEM

MEM

Amator

• Members
  • PipPip
  • 50 postów
  • Miejscowość:Poniatowicze (Podlasie)
  • Serwer:PL18
  • Postać:BorowiczeK
Reputacja: 15

Napisano 14 wrzesień 2015 - 19:09

super pomysł idzie like, set też dajnie wygląda ale będzie ciężko go trafić i prawdopodobnie go nie wprowadzą bo jest sporo tych setów +5%

#6 GryfciuPL

GryfciuPL

Ekspert

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 267 postów
  • Miejscowość:Wielka Brytania, United Kingdom
  • Serwer:PL8
  • Postać:GryfonPL
  • Drużyna:Gliterki
Reputacja: 173

Napisano 14 wrzesień 2015 - 20:03

Fajny pomysł, ogólnie jestem na tak.
Ale...

No niestety nawet plagiat setu Irona nie może być dostępny losowo z misji bo to unikat i trzeba zawsze ale to zawsze mieć 1 lub zwycięski cios w łotrze i to nie przejdzie.
Nagrody to trzeba zmienić bo 5 oponek za treny nie przejdzie, monety i exp powinny być zbalansowane bo te monety to ja za walkę ligową 3x więcej dostanę bo w czempionie x300% jest czy coś.
ogólnie jestem na tak, podoba mi się i leci like ;)

Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, więc trzeba się z nią obchodzić ostrożnie.

#7 Kebab

Kebab

Amator

• Members
  • PipPip
  • 10 postów
  • Serwer:PL1
Reputacja: 10

Napisano 14 wrzesień 2015 - 20:23

Bardzo ciekawe i pomysłowe - Osobiście lubię eventy w Hz. Jestem za. Tylko pomysł mógł by mieć jakiś dodatkowy smaczek np. - za wykonanie całego eventu w 1-2 dni nagroda było by maska setowa IM ( nie wiem jak się dokładnie nazywa ). To już zależy od ciebie.

#8 eN^JoY

eN^JoY

Amator

• Members
  • PipPip
  • 20 postów
  • Miejscowość:Kanada, Regina
  • Postać:eNjoYGS
  • Drużyna:Szukam
Reputacja: 2

Napisano 15 wrzesień 2015 - 04:04

A kiedy ten event miałby być ?

Bo za niedługo będzie event haloweenowy

#9 zbombardowany

zbombardowany

Znawca

• Members
  • PipPipPip
  • 131 postów
  • Miejscowość:nie chcesz wiedzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Serwer:PL16
  • Postać:nieznana
  • Drużyna:AkademiaZagrajmyRazemTeam
Reputacja: 40

Napisano 15 wrzesień 2015 - 12:45

No to nie jest dopracowane do 100% raczej 99% bo nagrody jakie są w dni event ale polecam zrobić tak :

Poniedziałek: energia x2

Wtorek:Można podwójnie odświerzyć lumpeks

Środa:Podwojna ilość treningów

Czwartek:Liga x2

Piątek:Podwójna ilość monet przy pracy :D(te z wspomagacza sie nie liczą tylko podstawowe ) 

#10 MEM

MEM

Amator

• Members
  • PipPip
  • 50 postów
  • Miejscowość:Poniatowicze (Podlasie)
  • Serwer:PL18
  • Postać:BorowiczeK
Reputacja: 15

Napisano 15 wrzesień 2015 - 19:35

No to nie jest dopracowane do 100% raczej 99% bo nagrody jakie są w dni event ale polecam zrobić tak :

Poniedziałek: energia x2

Wtorek:Można podwójnie odświerzyć lumpeks

Środa:Podwojna ilość treningów

Czwartek:Liga x2

Piątek:Podwójna ilość monet przy pracy :D(te z wspomagacza sie nie liczą tylko podstawowe ) 

podobne rzeczy są dostępne w tydzień podwajania gdyby coś takiego wprowadzono przy każdym evencie to pewnie usunięto by ten letni

#11 taka jedna

taka jedna

Ekspert

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1196 postów
  • Miejscowość:Wyspa NieHejo i Ostrokrzewolas oraz przestrzeń kosmiczno-niebiańska
  • Serwer:PL9
  • Postać:MichaelJordan
Reputacja: 238

Napisano 14 październik 2015 - 13:40

Od ?.?.?r. do ?.?.?r. obchodzimy Światowy Tydzień eventu Ironicznego.

Dlaczego Światowy skoro miałoby to być tylko na polskim serwerze? To raczej Polski Tydzień eventu Ironicznego jak już coś.

nikt nie jest lepszy od Nikta

#12 IronMen

IronMen

Amator

• Members
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 14 październik 2015 - 14:15

Dlaczego Światowy skoro miałoby to być tylko na polskim serwerze? To raczej Polski Tydzień eventu Ironicznego jak już coś.y

yyyy... kto ci napisał, że jest to tylko dla Polaków?

• miluski lubi to

Forumowa Gazetka - zbiór najważniejszych wydarzeń z gry, a w szczególności z forum. Znajdziesz tu różne wywiady, głównie z Moderacją Forum, farty i niefarty, suchary i mnóstwo zabaw dotyczących gry. W pigułce znajdziesz też różne ciekawostki.

#13 taka jedna

taka jedna

Ekspert

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1196 postów
  • Miejscowość:Wyspa NieHejo i Ostrokrzewolas oraz przestrzeń kosmiczno-niebiańska

Napisano 14 październik 2015 - 14:29

yyyy... kto ci napisał, że jest to tylko dla Polaków?

W temacie jest Nowy set Ironiczny na nowe PL'e.

#14 IronMen

IronMen

Amator

• Members
  • PipPip
  • 36 postów

Napisano 14 październik 2015 - 14:39

b)

IronMen

Twoja inteligencja mnie rozwala...

Użytkownik IronMen edytował ten post 14 październik 2015 - 14:39

• miluski i §ZYBKACOBRA lubią to

#15 taka jedna

taka jedna

Ekspert

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1196 postów

Napisano 14 październik 2015 - 14:50

Wiem co pisze z postu wynika, że autor tematu chce żeby ten event był w Polsce na nowych serwerach dlatego, że coś podobnego było kiedyś we Fracji na nowym serwerze. Skoro event ma być w zamyśle pomysłodawcy tylko w Polsce w tym czasie to trudno żeby go nazywać Światowym Tygodniem czegoś tam (ten event nazywać oczywiście jakby się ktoś nie domyślił). A może zrozumieliście, że ja myślę, że ten set jest tylko w Polsce. Nie, nie myślę tak.

EDIT: Nie mam logiki myślenia tak. To odpowiedz mi co jest logicznego w tym żeby event, który w danym momencie ma odbywać się tylko w Polsce nazywać Światowym Tygodniem eventu Ironicznego? Co w nim światowego? Przecież nie będzie się w tym czasie odbywać na całym świecie.

PS: I to wasza inteligencja mnie rozwala.

Użytkownik taka jedna edytował ten post 14 październik 2015 - 15:17

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych